Güvenilir gıda tüketiminin sağlanması için, özellikle küçük ve orta ölçekli gıda işletmelerine ulaşarak, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gerekliliklerine uygun faaliyetlerini sürdürmelerini temin etmek amacıyla ilgili yönetmelikler çerçevesinde; et ve et ürünleri satışı yapan kasap ve şarküteri bölümüne sahip gıda işletmelerine bilgi sağlamak için, Karamürsel Kaymakamlığı 2023 Vizyon çalışmaları kapsamında “Kasaplara Hijyen Eğitimi” proje başlığı altında Karamürsel İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile, İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesinin katkılarıyla 19/10/2016 tarihinde Et ve Et Ürünleri Tebliği ile Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ve 18.07.2016 tarihli tebliğ değişiklikleri hakkında bilgilendirme ve farkındalık oluşturma amacıyla toplantı düzenlenmiştir.
Toplantıya, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmure KUK, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail AYDIN, İl ve İlçe Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesinde görevli ilgili personeller ve İlçemizde bulunan 20 adet et ve et ürünleri işletmelerinin sahipleri ve çalışanları katıldı. İlçe Müdürümüzün açılış konuşması ve konu uzmanlarının bilgilendirmesinin ardından işletme sahipleri ile karşılıklı soru-cevap yapılmıştır. Buna benzer toplantı ve projeler devam edecektir.