Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu iş birliğiyle Türkiye genelinde ‘Fırında Çalışanlara Hijyen Eğitimi Kursu’ dün ilimizde gerçekleştirildi. İzmit Belediyesi Necati Gencoğlu Kültür Merkezinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Gıda yem Şube Müdürü Halide SANCAR, Fırıncılar Odası Başkanı Ali SARI, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Sekreteri Esra YILMAZER, Genel Koordinatör Necdet ÇOKHAMUR, Fırıncılar Federasyonu Görevlisi Kenan KALK ile fırıncılar ve fırın çalışanları katıldı.
Ekmek üretimi
Ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanlara yönelik gerçekleştirilen eğitimlerde gıdalardaki zararlı maddeler, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili gıda mevzuatı, ekmek üretiminde dikkat edilmesi gereken üretim teknikleri, el yıkama, maske ve bone kullanımı ile ekmek israfının azaltılması için alınacak tedbirler konularında eğitim veriliyor.
Belge alacaklar
Eğitimin ardından yapılan sınavda başarılı olan kursiyerlere ise “Hijyen Eğitim Belgesi” veriliyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yapılacak denetimlerde belgelerini ibraz edemeyenler cezai müeyyide ile karşılaşacak. Bakanlık genelgesine göre 5 yıl geçerli olacak belgenin alınması ise zorunlu.
Temel ihtiyaç
Fırıncılara yönelik yapılan programın açılış konuşmasını İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Gıda ve Yem Şube Müdürü Halide SANCAR açılış konuşmasını yaparak böyle bir eğitimde bizleri bir araya getirdiği için Fırıncılar Federasyonuna teşekkür ediyorum” dedi.
Sınav yapıldı
Konuşmasının ardından Gıda ve Yem Şube Müdürü fırın Gıda ve Yem Şube Müdürü Halide SANCAR fırın çalışanlarına yönelik eğitim verdi. Eğitimin ardından salonda bulunan kursiyerlere sınav yapıldı. Yapılan bu sınav sonuçlarına göre başarılı olanlara “Hijyen Eğitim Belgesi” verilecek.