Körfez İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Körfez Belediyesi Gıda Kontrol Görevlilerinin işletmelerde riske dayalı denetim esasına göre birlikte yürüttüğü denetim faaliyetlerinin şubat ayı programı kapsamında ekmek ve unlu mamul üretimi yapan fırınlarda hijyen, temizlik ve sağlık şartlarına uygun üretim yapılıp yapılmadığına dair gece denetimleri bir hafta süreyle gerçekleştirildi.
İlçemizde faaliyet gösteren 36 ekmek fırınının tamamı denetlenmiştir. Denetimler sonucunda; 20 işletmenin mevzuata uygun faaliyet gösterdiği belirlenmiş, hijyen gerekliliklerine uymayan 2 işletmeye idari para cezası uygulanmış ve 14 işletmeye denetimlerde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için süre verilmiştir.
Denetimlerimiz mesai saati gözetilmeden yıl boyunca artarak devam edecek ve öncelikle gıda işletmelerini uyarıcı ve iyileştirici olarak, fırıncılık ve pastane mamulleri üretimi için genel hijyen esasları ve iyi uygulama kılavuzu dikkate alınarak “5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” çerçevesinde yapılmaktadır.